5 Ağustos 2014 Salı

Gözlü Pide



Malzemeler:
Hamur İçin;
2 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı yaş maya
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
2 adet kırmızı biber
1 tane kangal sucuk
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tutam kekik
Üzeri İçin;
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı:
Hamuru için, un hariç diğer malzemeleri yoğurma kasesine koyup elimizle maya eriyene kadar karıştırın. Unu ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üstünü örtüp ılık bir yerde yarım saat dinlendirin.
Sucuk ve biberi doğrayın. Kaşar peyniri kekikle karıştırın. Dinlenen hamurdan küçük portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bir bezeyi alıp hafif unlayarak merdane yardımıyla açın. Harcı yayıp pideyi harcı görünmeyecek şekilde kapatın ve tepsiye yerleştirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp üstlerine yoğurt yağ karışımını sürün. Bıçakla pidelerin ortasında işaret parmağı büyüklüğünde kesikler yapın. Isıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder