16 Mart 2014 Pazar

Susamlı Karnabahar Salatası


Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
1-2 havuç
3-4 sap maydanoz
3 diş sarımsak
5-6 sap taze soğan
10 adet siyah veya yeşil zeytin
1 yemek kaşığı susam
Tuz
Limon
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Karnabaharı iyice temizleyip yıkadıktan sonra biraz tuz katılmış kaynar suda haşlayın. Daha sonra süzüp salata tabağına alın. Çevresini havuçla süsleyip zeytinleri ilave edin. Bir kasede zeytinyağı, tuz, dövülmüş sarımsak, limon, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları üzerine gezdirin. Son olarak da küçük bir kapta bir yemek kaşığı susamı kuru kuru kavurup salatanızın üzerine serpiştirip süsleyin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder